Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Knauf Insulation: Könnyűszerkezetes épületek aljzatai és padlói

2020-05-01

A gyorsan kivitelezhető, könnyűszerkezetes épületekben alapos szakmai előkészítő munkát igényel a megfelelő akusztikai tulajdonságú födémek és padlószerkezetek kialakítása.

Hírlevelünkben azokról a megoldásokról teszünk említést, amelyekben a Knauf Insulation által gyártott szigetelőanyagok használatát javasoljuk

részletek »

Új online célszámunk elérhető

2020-04-16

Új online célszámunk jelent meg, mely a koronavírus járvánnyal kapcsolatos szakmai kérdésekre igyekszik választ adni.

Célszámunk az ,,Online célszámok és Cikkek" fül alatt tekinthetrő meg.

 

részletek »

A Construma kiállításcsokor halasztása

2020-04-07

A Hungexpo Zrt. vezetősége figyelembe véve a koronavírus-járvány terjedését, az előzetes optimista becsléseket meghaladó, hosszabb időtávú hatását, a CONSTRUMA és OTTHONDesign kiállítások megrendezését egy még későbbi időpontra helyezi át.  A március 11-én kialakult vis maior helyzetre tekintettel halasztásra megjelölt júniusi időpont helyett  
 
az új időpont: 2020. október 7-11.
 
A rendezők bíznak benne, hogy a kiállítást már ebben az időszakban biztonságosan tudják megrendezni, a korábbiakban már megszokott, alapos előkészítéssel, színvonalas körülmények között.

részletek »

Knauf Insulation: Egy sertéshizlalda esete a fagyapottal

2020-03-31

A Knauf Insulation Kft. a Zalaegerszeg melletti Heraklith gyárában már hosszú ideje készít fagyapotból U-zsalu termékeket, amelyek – mivel használata esetén megtámasztó zsaluzatot nem igényel a koszorú kialakítása – jelentősen meggyorsítják az építés ezen részének folyamatát.

2019 nyarán kereste meg cégünket egy ismert helyi kivitelező azzal a kéréssel, hogy a kivitelezésében készülő sertéshizlaldához készítsünk neki a járatos mérettől eltérő, magasabb elemet, hogy az építmény méretét figyelembe véve nagyobb, erősebb koszorút tudjon készíteni.

A gyárral egyeztetve – figyelemben véve a lapok gyártási méretét –, a kérésre készítettünk a 300 mm-es falvastagságra egy 300 mm széles, 310 mm magas U-zsalut, amelyben az 50 mm vastag Heratekta szigetelőlap betétet is kicseréltük 25 mm vastag Heraklith lapra, hogy ezzel is növeljük a vasbeton koszorú keresztmetszetét

részletek »

XI. Országos Kéménykonferencia halasztása

2020-03-22

Tisztelt Olvasók!

A kialakult sajnálatos egészség- és járványügyi helyzetre való tekintettel a koronavírus által
okozott megbetegedések megelőzése, a terjedés kockázatának csökkentése érdekében, valamint a kormány rendkívüli óvintézkedései miatt közreadott tilalom figyelembe vételével

a 2020. március 26-27-re tervezett XI. Országos Kéménykonferenciát

a szervező kénytelen elhalasztani.

A tervek szerint a konferenciát átütemezik egy későbbi időpontra, a lehetséges dátumokról még egyeztetés folyik.

Az új időpontról tájékoztatást fognak küldeni abban a reményben, hogy a Konferencia támogatását és az azon való részvételt továbbra is fenntartják.

részletek »

A 28. DUNAGÁZ Szakmai napok Konferencia és Kiállítás időpontjának halasztása

2020-03-22

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében hozott Kormányrendeletet betartva a DUNAGÁZ Zrt. az április 22-23-i dátumra meghirdetett konferencia időpontját elhalasztja.

Az új időpont: 2020. szeptember 9-10.

Az új időpontban a konferencia változatlan tartalommal kerül megrendezésre.

Helyszíne változatlanul: Visegrád, Thermal Hotel.

részletek »

Knauf Insulation: Európa energiafüggősége

2020-02-19

Európa évente 500 milliárd euró értékű energiát pazarol el

A fenntarthatósági célok középpontjában a szigetelés

Az Európai Bizottság szerint a kontinens államai már nem tudják előállítani saját energiaigényük felét sem. Az Európai Unió tagállamai, benne Magyarország évi 600 milliárd eurót költenek energiahordozók importjára, ami az éves energiaszükségletük csaknem 50%-a, miközben 500 milliárd eurót pazarolnak el évente az energiaveszteség miatt. A veszteség 40%-áért pedig az európai épületállomány felel, mivel azok közel 55%-a szigetelés nélküli.

Tudta, hogy épületeink szigetelésével pénzt takaríthatunk meg és védjük a bolygónkat is?

részletek »

Online cikkek és célszámok honlapunkon!

2019-12-18

2019 decemberétől a Magyar Épületgépészet online cikkeket és célszámokat is megjelentet!

Látogassa meg honlapunkat!
(lásd a sárga opciót!)

részletek »

Építészmérnök-gépészmérnöki állás

2019-12-18

A Klimaoprema Hungary Kft. budapesti irodájának
kreatív csapatába tisztaterek építéséhez, kivitelezéséhez

építészmérnök-gépészmérnök

kollégát keres

részletek »

XI. Országos Kéménykonferencia

2019-12-18

A Kéményjobbítók Országos Szövetsége 2020-ban ismét megrendezi az

 

Országos Kéménykonferenciát.

 

A kiállítással is egybekötött konferencia a hagyományoknak megfelelően ismét a Hírös Városban kerül megrendezésre.

 

A konferencia időpontja
2020. március 26-27.

 

A konferencia helyszíne:
Három Gúnár Rendezvényház, Kecskemét, Batthyány u. 1-7.

részletek »

Tervből kivitelezés van.

2019-12-18

CONSTRUMA

OTTHONTEREMTÉSI

KIÁLLÍTÁSI CSOKOR

részletek »

Sok érdeklődő és érdekes programok a Műegyetemi Épületgépész Napon

2019-12-18

Az „Egészség. Kényelem. Hatékonyság” mottóval meghirdetett Műegyetemi Épületgépész Nap a gyakorló épületgépész mérnököknek és a jövő mérnökeinek is sok hasznos ismeretet, a korszerű épületgépészeti berendezésekkel való találkozást és a kapcsolatok erősítését kínálta. Sokan éltek a lehetőséggel és ellátogattak az E épületbe.

A rendezvényt dr. Csoknyai Tamás, az Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék vezetője és Chappon Ákos, a fő támogató és 30 éves működését ünneplő Kamleithner Budapest Épülettechnikai Kft. – Helios ventilátorok vezérképviselet cégvezetője nyitotta meg.

Dr. Csoknyai Tamás örömét fejezte ki, hogy az 50 kiállító és az 1000 regisztrált látogató mellett idén szakgimnazista diákok is részt vesznek az eseményen és tolmácsolta dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter gratulációját és jókívánságait.

részletek »

Túl az egyhetes OMÉN-2019 találkozásokon – Beszámoló az OMÉN-2019 rendezvény-sorozatról

2019-12-18

Az egyhetes rendezvénysorozaton 38 regisztrált program került megrendezésre! (38 helyszínen 35 programszervező, mert volt olyan szervező, aki három napra szervezett programot ugyanarra a helyszínre, és volt, aki két helyszínre egy-egy programot.) Ez azt jelenti, hogy a „fejlődés” az előző évhez képest jelentős, mintegy 20%, ha mindenképpen számszerűsíteni akarjuk!

Rendkívül változatos rendezvények szervezésére került sor. Voltak szakmai workshopok, konferenciák, találkozók, találkozások egyetemisták körében, találkozások szakközépiskolások körében. Négy helyszínen került sor Épületgépészeti Múzeumsarok avatására. Voltak projekt látogatások, nyitott gyárkapuk és nyitott márkakereskedések, valamint sportrendezvények. Az elmúlt egy hétben befutott beszámolók derűlátásra okot adók. Az érdeklődés az eddigi információk szerint kielégítő, helyenként kimagasló volt. (A nagyon részletes elemzésre ezután kerül sor!)

részletek »

35. HKVSZ Szervizkonferencia – kiváló program ideális helyszínen!

2019-12-18

Kettős jubileum

2019. november 20-22. között a patinás balatonfüredi Anna Grand Hotel töltötte be a nemes házigazda szerepét a hazai hűtő- és klímatechnikai szakma legrangosabb eseményén. Az elegáns helyszín kínálta lehetőségek, a környezet, és a kiszolgálási színvonal maximális volt, a szakmai program a jelenlévők véleménye szerint sok-sok korábbi évek programját múlta felül.

részletek »